Ta bort fibrom lund


ta bort fibrom lund

stör dig i ditt vardagsliv så går det att ta bort med hjälp av laser. Diatermi innebär att man skär eller bränner bort hudflikarna med en liten kniv som hettas upp med hjälp av växelström. Fettknölar behöver inte behandlas. Laserljuset förs som en penna över vårtan eller knutan som försvinner. Vad är fördelarna med att använda laser för att ta bort missprydande hudförändringar? Fibrom behöver sällan behandlas. Även lasern koagulerar blodkärlen så att det inte blöder. En talgkörtelcysta kan bildas var som helst på kroppen.

ta bort fibrom lund

Fibrom och hudflikar eller skintags som de också kallas, är helt ofarliga utväxter i huden som ofta bildas i ansiktet eller som flikar där huden veckar sig som på halsen, i armhålor eller ögonlock. En sårskorpa bildas och faller av huden inom ca 10 dagar. De kan sitta på olika ställen i kroppen, till exempel i äggstockarna, i brösten eller i levern. Behandlingen går mycket snabbt och det blöder inte eftersom laserljuset löder ihop de små blodkärlen under behandlingen. Man vill inte göra en grop i samband med första behandlingen och vissa djupa eller större förändringar kan därför behöva en efterbehandling som skall ske tidigast efter två månader. Det kan vara förstadie till hudcancer så det bör alltid undersökas och hållas under uppsikt. Men laserljuset går inte på djupet ner i huden, vilket innebär att den underliggande huden inte påverkas. Det finns många andra pigmenterade hudförändringar som är godartade och som är vanligare ju äldre man blir. Skorpan är gulbrun och trillar bort av sig själv. Ljuset löder ihop blodkärlen under ingreppet så det blöder oftast inget vid behandlingen. Myom kan ibland göra ont eller orsaka andra besvär som behöver behandlas.

Det kan också kallas leverfläck. Körtlar är organ som gör olika slags sekret. IPL men de kommer ofta tillbaka vid solexponering. Vid för hög strömstyrka eller hos personer med ömtålig hy kan det uppstå mindre ärrbildningar på det behandlade området. Den är så liten så att bara det man vill ta bort försvinner. Laserbehandling innebär att man med hjälp av Er:YAG eller koldioxidlaser bränner/förångar bort hudfliken eller fibromet.


Sitemap