Cronus grekisk gud född


cronus grekisk gud född

ner honom i ett bronskrus där han blev kvar i tretton månader. Han gjorde vapen och rustningar till Athena och Ares. I Rom gick han under namnet Cupido.

Där lärde han ut hur man bäst uppskattar vinet och hur man själv kan odla vindruvor. Hon var snabbare än alla de människor och satyrer som försökt fånga henne, men Pan hann hon inte undan. Hon kan inte sluta tänka på Anders Strandberg, drömma om honom, titta på honom. Hera hade nog tänkt ta makten själv, men snart var det bara de manliga gudarna som Ares, Poseidon och Hades som grälade om vem som bäst kunde ta Zeus plats.

Hade det varit upp till Demeter hade det varit sommar året om, men halva året bor hennes dotter Persefone i underjorden med Hades och då känner Demeter så stor sorg att det också märks i naturen. Ares är hetlevrad och tänker sig sällan för. De som försökte fly och hoppade överbord förvandlades till delfiner. Till avgrunden Tartaros föll alla de som förtjänade att straffas. Helios var den grekiska solguden och ofta beskriven som själva solen. Alltså blev Athena stadens gud.

Grekiska, gudar Allt om, grekisk mytologi
Hypnos ( gud ) - Wikiwand
Olympian, grekiska, gudar-vektorgrafik och fler bilder på Afrodite
Ingen grekisk gud, precis by Katarina Kieri on Apple Books


Sitemap