Plocka kantareller 2018 göteborg


plocka kantareller 2018 göteborg

är mykolog och mannen bakom sajten. Exempelvis är kantkremla, som är ljust röd med en vit kant, en mycket god svamp som brukar vara rikligt förekommande så här års. Nu ska man inte fråga en barrskog om dess ålder, men jag kan avslöja att den här skogen är gammal som gatan. Om det blir en torr avslutning av juli och en likaledes nederbördsfattig augusti kan mycket svamp torka. Törnskogens naturreservat: Här finns det gott om matsvampar. Jag vet ju att det är en jättegod svamp och på landet har vi en stor tavla som beskriver olika svampar som vi tittar. . Och trots att det är ett reservat är det tillåtet att plocka matsvamp för husbehov.

Rating is available when the video has been rented. Vi har så mycket skog i Sverige. Enligt uppgift ska det vara bra med trattkantareller. Det gäller ju att vara i skogen för att få sig en svamp och det här är en riktig skog med stor svamppotential. Över 150 år gammal, sägs det. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg.

Plocka kantareller 2018 göteborg
plocka kantareller 2018 göteborg

Jag är en ganska orutinerad 21 årig kille som verkligen fått upp ögonen för det här med svampletning. På med stövlarna och ut i naturen. Göteborg vilket gör att den är mindre välbesökt än Änggårdsbergen. Men om du har spanat in ett gäng gyllengula kantareller eller några frodiga Karl Johan i anslutning till hus så bör du se upp. Vore underbart med lite sköna svar uppsala 4 augusti då jag knappt har någonstans att utöva min nyfunna hobby på nu! Rapportera på Artportalen, läs mer om hur du kommer igång.


Sitemap