Sverige ska inte gå med i nato


sverige ska inte gå med i nato

att Centerns ja till Nato-beslut. På basis av denna analys rekommenderar vi att Sverige fortsätter att stå utanför organisationen, skriver. Att vi ingår i fredsbevarande FN-styrkor som går ut på att skydda människors liv, och skydda samhällsfunktioner, sjukhusresurser med mera är något helt annat det är inte nato:s uppdrag. Det visade Aftonbladets undersökning, sverige Tycker " som presenterades i slutet av maj. Hans Wallmark, försvarspolitisk talesperson (M Svensk säkerhet ökar med ett Nato-medlemskap.

Borde Sverige gå med i Nato?sverige ska inte gå med i nato

Vi ska bidra till avspänning, samarbeta med länder och behålla vår säkerhetspolitiska doktrin och inriktning, något annat vore oansvarigt i det här läget. Om man som Sverige ser att anfall inte är bästa försvar, och därför nöjer sig med 1,25 (och därmed har 10-20 miliarder/år att satsa på andra konfliktminskande, tex jämställdhets- och rättvisehöjande satsningar ) då skall man inte gå in i en militärallians. Kerstin Lundgren, försvarspolitisk talesperson (C Utredningen stärker bilden av att Sverige kan göra mer för att vara en konfliktavhållande kraft i vår Östersjöregion.

Nyheter 10:33, ett svenskt medlemskap i Nato kan leda till att Sverige blir mindre säkert, skriver två forskare vid Försvarshögskolan. Jag skulle morten lund arkitekt gärna ha svar från de politiker som nyligen blivit Nato-förespråkare. Inte förrän Socialdemokraterna ändrar sig är det mer än en teoretisk möjlighet. Menar att många debattörer har fel. Ett beslut som gör slut på vår alliansfrihet kräver att de två största partierna står bakom det. Jag ser med ökad oro hur Nato-anslutning för vissa ter sig som en vettig åtgärd. Idag är läget väsentligen annorlunda. Det visar också att fördelarna med ett medlemskap i Nato skulle minska risken för konflikter i vårt eget närområde, både för Sverige och för våra grannländer. Det torde mot denna bakgrund vara helt klart att Sverige (och Finland) redan borde varit medlemmar av Nato. Det är inte ett ansvarsfullt sätt att leda ett land. 42 år senare röstade väljarna ut dem för all framtid. 42 procent av de som deltog tycker att Sverige ska vara medlem i Nato, 33 procent säger nej medan 24 procent säger att de är tveksamma eller inte vet.

Själva menar de att rysk aggressivitet snarare ska ses som ett resultat av att Nato i allt större utsträckning trängt in i områden där det finns ryska intressen och att Ryssland upplever att landets stormaktsidentitet kränkts. Men de kommer heller inte att lösas om vi går med i den, skriver Hagström och Lundborg. Erfarenheterna av Rysslands uppträdande under senare år har varit att man medvetet ökar trycket, inkluderande militär aggression, mot grannar där man anser sig kunna flytta fram de egna positionerna som regional stormakt.

Sydskånska nationen lund
Edu linköping segelsällskap facebook


Sitemap