Migrationsverket gävle läggs ner


migrationsverket gävle läggs ner

Migrationsverkets kontor i Hälsingland. Vi har trivts bra med våra kollegor och haft en bra samverkan med kommunen. Det innebär att förvaret (där personer sitter inlåsta i väntan på att resa ut ur landet) är den enda verksamheten som blir kvar i länet.

Migrationsverket skriver i ett pressmeddelande att verksamheten i hela landet behöver minska, nu när ett minskat antal asylsökande behöver få asylprövning och boendebestånd. Det är tunga besked att. I Söderhamn berörs cirka. Bild: Fredrik Björkman, vi söker chefer på olika positioner i Migrationsverket, men får besked att de vill informera "alla berörda" innan de pratar med oss. Receptionen höll stängt på grund av personalinformation. Och i dag gick Migrationsverket ut och bekräftade uppgifterna om att neddragningar väntar både i Gävle och i Söderhamn. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Enheterna som kommer att läggas ner i Gävle är ansökningsenheten, mottagningsenheten och asylprövningsenheten. Enhetscheferna och facket informerades om planerna förra veckan. Bild: Fredrik Björkman, inget varsel har ännu lagts. Men inga formella beslut är ännu fattade och inga varsel är ännu lagda. Magnus Önnestig, regionchef för Migrationsverket region mitt. Det skulle i så fall bli den den enda verksamheten som blir kvar i länet. Där jobbar cirka 25 personer, som inte tar beslut om asyl, men hjälper asylsökande med frågor kring boende, dagersättning, återvändande till hemlandet och annat. Vi har haft en otroligt bra verksamhet. Agneta Sundberg, p4 Gävleborg, johanna Lill-Inger Karlsson, p4 Gävleborg. Vi återgår till en mindre verksamhet eftersom betydligt färre söker asyl i Sverige, säger Magnus Önnestig, regionchef för Migrationsverket, region Mitt, i ett pressmeddelande. Vi kommer också att minska boendebeståndet, sa Magnus Önnestig på presskonferensen. Inget kommer att stängas i år, utan det blir under 2018.

Lediga jobb gävleborg arbetsförmedlingen, Temperatur gävle, Stadsbiblioteket gävle,


Sitemap